
Jídlo a pití
Místa, kde se můžete dobře najíst.
Tohle jídlo bych si v Řecku nikdy nedala! Turisté platí za to, co by místní nikdy nesnědli
Představte si místo, kde každé sousto vypráví příběh staletí. Kde vůně a chutě tančí na jazyku symfonii tradic a čerstvosti. Existuje destinace, která dokáže oslovit všechny vaše smysly a přenést vás do světa autentických požitků?
Turisté objevili zapomenuté recepty našich babiček. Češi je vůbec neznají
V kuchyních našich babiček se skrývá skutečný poklad české a moravské kulinářské tradice. Mnohé z těchto receptů byly po generace předávány z matky na dceru, ale moderní doba způsobila, že některé z nich postupně upadly v zapomnění.
Na tento koláč stojí turisté dlouhé fronty. V tomto městě ho pečou podle 300 let starého receptu
V malebném rakouském městě se ukrývá cukrářský poklad, jehož historie sahá hlouběji než u kterékoliv jiné sladké pochoutky na světě. Dezert, který se stal symbolem jednoho města a jehož recept se předává z generace na generaci již po staletí, láká milovníky sladkého z celého světa.
Tato česká jídla cizinci milují a zaplatí za ně majlant. Číslo 3 vás překvapí
V české kuchyni se skrývají poklady, které my považujeme za obyčejná jídla, zatímco ve světě jsou považovány za gurmánské speciality. Pokrmy, které běžně připravujeme doma nebo je známe z jídelních lístků obyčejných hospod, se v zahraničí servírují v luxusních restauracích za překvapivé ceny.
Lidé jezdí na Mallorcu, ale toto místo je 10x lepší a levnější
Daleko od přeplněných středomořských letovisek se ukrývá ostrovní ráj, který si zachoval svou autentickou duši a panenskou krásu. Místo, kde se čas zpomalí na příjemné středomořské tempo a kde každá zátoka vypráví svůj vlastní příběh o životě u křišťálově čistého moře.
Toto regionální jídlo zná jen málokdo! Poznáte ho podle fotky?
Existují recepty, které se předávají z generace na generaci jako vzácný poklad, ale některé z nich se postupně vytrácejí z našich kuchyní i vzpomínek. Jeden takový kulinářský skvost, který v sobě ukrývá chuť dávných časů, pochází z malebného Slovácka. A přestože ho dnes zná jen hrstka zasvěcených, kdysi nechyběl na žádném svátečním stole.